Weinerei — Danmarks første vinkollektiv

I dag får Danmark sit første vinkollektiv. Navnet er Weinerei og bag initiativet står fire mindre garageimportører, som har slået pjalterne sammen for at formidle og hellige sig passionen for vin.


Der er åbningsreception i dag kl. 15. Weinerei byder på lidt over 200 vine med bred geografisk og stilmæssig spredning.

Jeg mener at have læst et sted, at der på dansk grund findes over 5.000 vinimportører. Det er jo en slat, og konkurrencen på markedet er selvsagt hård. De store importører og supermarkederne har stordriftsfordele, men desværre lider udbydet også tit af bekvemmelig og tids- og omkostningsoptimering. For rhônevinenes vedkommende sælges der meget fra de store negocianter, som har deres pickup locations så tæt på A7 som muligt. Prøv at se, hvor mange vine, der er fra Ogier til eksempel i Irma og Kvicky!

Når fire konkurrerende vinhandler går sammen for at sælge hinandens vine — så er det ekstraordinært og modigt. Og nyt!

Jeg har desværre ikke selv mulighed for at komme til åbningsreceptionen, men det forlyder, at Mette Helbæk tropper op og serverer sprøde smagsprøver fra baghaven (Mette er i gang med at etablere en grøntsagsbutik, så alle kan få anderledes krydderurter, gulerødder a la Viuffs og sådan noget som ramsløg, som er meget svære at opdrive i den normale handel).

Programmet byder på østers, serranoskinke, små fikse brød, bobleslam, rundesang, Koch & Key — og sæsonens første grønne himmelsnacks v. Mette Helbæk. Porrer med balsamico og parmesan, grønt og urter høstet sådan ca. nu her — altså fredag morgen — af Søren Wiuff. Rygeost- og grøntdip.

Det lyder jo svært tiltalende!

Hvem er står bag vinkollektivet Weinerei

Lasse Kruse, Kronevin.
Jacob Dahl, Estwine.
Niels Welling og Benjamin Dauberg, Hand Made Wine
Jesper Mansted, Mansted Wine

Åbningsreception, Weineri
Tid — 16. april — kl. 15 og nogle timer frem
Sted — Holsteinsgade 27, kld., Østerbro

[ad#Google Adsense-blogpost1]

3 tanker om “Weinerei — Danmarks første vinkollektiv”

 1. Ja, det er et supergodt initiativ de har taget. Næste gang jeg kommer forbi de kanter, skal jeg da i hvert fald ind og se hvad de lan byde på. Det kunne også have været sjovt at kunne være der under åbningen idag, men sådan spillede kortene sig ikke.

  God dag til dig, Kasper!

 2. Hej Anders!

  Tak for feedback på Weineri-posten. Hvor er det, du bor? Ålborg?

  Så er der jo i hvert fald et stykke vej. Bemærk, at Weinerei vist kun har åbent om fredagen fremadrettet.

  Alt godt & go’ weekend!

  Kasper

Der er lukket for kommentarer.